Kävin tänään keskustassa kahvittelemassa vanhan ystäväni kanssa pitkästä aikaa. Oli ihan huippua! Istuimme ensin pitkän tovin jauhaen ihmissuhteista latten ja cappucinon äärellä, muistelimme vanhoja ja voivottelimme kaikenlaista. Kävimme välillä vähän ostoksilla ja nuuhkimme sekä miesten- että naisten hajuvesiä tutkivin, pitkin nuuskauksin ja ajauduimme lopulta kiertelemään kauppoja. Ostin miehelle pienen *merkkipäivälahjan ja itselleni kosmetiikkaa, jonka jälkeen päätimme mennä lataamaan lisää kofeinia itseemme normikahvien merkeissä.

Lopuksi menimme vielä pyörimään Stockalle, jossa aiheutin sydänkohtauksia kajauttamalla kovaan ääneen olevani aivan aineissa (otin särkylääkkeet ja ne todella vaikuttivat äkkiä) sekä huudahtamalla hissiin astuessamme "TERVE! NO MORJENS!" - hississäolijat luonnollisesti luulivat minun tervehtivän heitä. Pitivät pimeänä. Oikeasti kerroin vain juttua, joka nyt hissiin mennessämme sattui olemaan tervenomorjens-vaiheessaan..

Sain nauraa niin valtavasti ja tunsin taas sen saman yhteyden ystävääni, kuin vielä reilu vuosi sitten. Hän on ystäväni entisen mieheni kautta, joten vuoden takaisen eron jälkeen välimme tilapäisesti etääntyivät. Välimatkaa tuntui olevan toisinaan valovuosia.. Nyt tilanne on toinen, selkeästi. Ja olen siitä aivan tavattoman onnellinen.

Mies sanoi viikonloppuna, että kun saa viettää kavereidensa kanssa aikaa aina silloin tällöin, on paremmalla tuulella kotonakin. Ja se on totta. Omia ystäviään ei pidä hylätä ja muhia vain kotonaan, vaikka kuinka nauttisikin kodista ja kullanmurusta. Siinä on minulla opettelemista. En oikein pitänyt omista jutuistani edellisessä suhteessani kiinni. Suoraan sanottuna, luovuin kaikesta yhteisen hyvän nimissä. Nyt sitten pitäisi osata antaa toiselle tilaa niihin omiin asioihinsa ja ottaa itselle vastavuoroisesti aikaa omiinsa. Kasvunpaikka kaltaiselleni miellyttäjälle, jolle toisen onni menee liian usein oman onnen edelle.

Tänään on ollut kertakaikkisen hyvä päivä. Ihan huippu.

Ja nyt autan rakasta ystävääni, jotta hän pääsee äkkilähdöllä mahdollisesti pelastamaan parisuhteensa ja rentoutumaan. Jeh!

 

*hui, 4kk..