Kotonamme vallinnut matalapaine väistyi viimein eilen iltapäivällä ja kykenin taas hengittämään vapaammin. Nyhjäsin miehen kyljessä puoli iltaa ja kävimme yhdessä salilla. Tänään meidän oli tarkoitus mennä luistelemaan, mutta se ei näillä "helteillä" nyt käykään. Siispä omistan illan lauantaina koittavalle ehkä-elämäni-suurimmalle-katastrofille..

Tulevana lauantaina kotimme nimittäin täyttyy sukulaisistamme. Siis lähinnä miehen sukulaisista; tädit, sedät, isovanhemmat ja vanhemmat sekä omalta puoleltani vanhemmat kumppaneineen paukahtavat paikalle tupaantuliaisten merkeissä. Idea ei todellakaan ollut minun, vaan miehen. Ja helppokos hänen on kutsua koko suku paikalle juhlimaan, kun ilmoitti omaksi vastuualueekseen boolimaljojen täytön sun muun simppelimmän puuhastelun. Minulla sen sijaan on edessä oikea tulikoe!

Kunnon pikkuvaimokkeen tulee pärjätä keittiössä. Toistaiseksi olen pärjännytkin, mutta en ole joutunut onnekseni taitojani juuri miehen puolelle koskaan todistelemaan - en aiemmin, enkä nyt. Nyt paikalle tärähtää kerralla koko joukko arvostelevia suita ja jos suoraan saan sanoa, niin olen aivan pelkkää stressiä.

Siksi aionkin tänään harjoitella. Teen feta-kasvispiirasta, johon isken paitsi fetaa, myös kirsikkatomaatteja, parsakaalia ja reilusti maustettua munamaitolientä. Tuorejuustoja säästelemättä. Lisäksi kokeilen makean tekoa, joka on yleensä ollut varma valttikorttini, mutta näin iltajuhliin aika tylsä satsaus.. Ketä kiinnostaa muffinsit, kun tarjolla on boolia sun muuta asiaankuuluvampaa?!

Tehtävälistallani on toki monta muutakin tähdellistä asiaa, kuten vessan säilytyshyllykön järjestely (papiljotit ovat sekaisin), vaatekomeroni uudelleenorganisointi, keittiön kaappien siivous (koska milloinkaan ei voi tietää, onko joku täti uteliaampi kuin toinen tai vain omatoiminen...) sekä ylipäätään koko asunnon pesu lattiasta kattoon. Voi hyvänen aika, tästä en selviä hengissä. Luultavasti olen juhlissa lopulta yhtä hyvää seuraa, kuin kiukkuinen marsu.

300px-Purcelus-de-guinea.jpg

(kuva osoitteesta http://www.biocrawler.com/w/images/thumb/9/96/300px-Purcelus-de-guinea.jpg)